WWOOF Als u geen hond bent

Laatst bijgewerkt:

Mijn ogen begonnen fijne spleten te vormen, die onbedoeld reageerden op mijn interne klok, ook wel stress-enzymen genoemd. Er was licht, het was zwak, maar de zon kwam tevoorschijn via mijn eiken afgezette ruiten op de derde verdieping van de antieke boerderij. Ik lag daar even en nam mijn omgeving in me op, want alles was nieuw, dit was mijn eerste volledige dag op Cassida Family Farm in Belfast, Maine; 2 uur ten noorden van Portland en op slechts een paar minuten van de stad, de oceaan en de beste wandelpaden aan de Mid-Coast of Maine.

Er is een drukke dag voor mij: bessen plukken, rekken, koken en het onderhouden van de organische tuinen om er maar een paar te noemen; vijf tot zeven uur per dag ('s ochtends of' s avonds, of verdeeld tussen de twee), 5-7 dagen per week, hoe lang je ook kiest. Er zijn meer dan honderdden boerderijen om uit te zoeken - wijnmakerijen, bloementuinen, groentetuinen, fruittuinen, dieren enz. - internationaal of in de Verenigde Staten - en het is zo simpel als aanmelden voor een lidmaatschap tegen een kleine vergoeding en contact opnemen met de boerderij om jouw voorkeur.

De dag was warm en enigszins muf. Het was begin augustus, en de herfst was net om de keistenen bocht, hang rechts en als je de met kersen besmeurde fruitkraam bent gepasseerd, ben je te ver gegaan. Metaforische vlinders fladderden rond mijn maag op bessen intacte wijnstokken. WWOOFers brengen over het algemeen een halve dag op de boerderij door, leren over duurzame landbouw en eindigen hun dag met het omgaan met anderen op de boerderij, genieten van lokale huisgemaakte maaltijden, een bezoek aan een festival of kermis, rond een vuur zitten en genieten van livemuziek. Kamer en bord is beschikbaar voor elke WWOOFer.

bessen

Velen van ons zijn enthousiaste organische "life-gangers" maar weten we waarom we eten wat we doen? Welke processen zijn erbij betrokken en waar komt het allemaal vandaan? Nee, ik heb het niet over de lokale coöperatie verderop. Dat is gewoon weer een stap in de keten van groenten, fruit, schoonheidsproducten en dieren die we op de boerderij kopen.

Word een WWOOFer en "maak deel uit van een wereldwijde inspanning om bezoekers te verbinden met biologische boeren, een educatieve uitwisseling te bevorderen en een wereldwijde gemeenschap op te bouwen die bewust is van ecologische landbouwmethoden." Zoals beschreven op https://wwoofusa.org/ bezoek de site om er meer over te leren. "WWOOFing is een manier om praktische landbouwvaardigheden te leren, deel uit te maken van de biologische landbouwbeweging en het hart van de Amerikaanse cultuur te ervaren." Leer hoe je groenten kunt verbouwen, bijen kunt houden, met dieren kunt werken, huizen met strohalzen kunt bouwen, wijn maken en nog veel meer.

Als jij dit: "Wil ik ergens adembenemend wonen, gratis leren over alles waar ik voor sta en de oorsprong van mijn Amerikaanse cultuur ontdekken?" "Heb ik inspiratie nodig en wil ik een groene vinger zetten in duurzame landbouw? "" Heb ik nog een week of twee te besteden in dit bruisende leven waarin ik leef? "Als u ja hebt geantwoord op een van deze (ik weet zeker dat u dit hebt gedaan omdat u dit artikel leest), raad ik u aan dit te doen een kans op iets dat de rest van je leven in hipster, gerecyclede tassen, dierenverering, verzamelmuizen voor verzamelaars en het leven als koffie-verslaafde zou kunnen veranderen. Ontdek wat het betekent om 'organisch' te zijn.

Meer verhalen
Drink slechts een eetlepel van deze dagelijkse voor een betere gezondheid
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!