My Life as a Reverse Samurai: How Eating Organic Saved Me

Laatst bijgewerkt:

Toen ik drie was, merkten mijn ouders dat er iets mis was. Omdat de artsen geen idee hadden wat het was, noemden ze het onwetend 'spierdystrofie', een ogenschijnlijk ongeneeslijke genetische ziekte. De ziekte heeft me zwak, dun en achterlijk gelaten, zowel fysiek als emotioneel. Het grootste deel van mijn leven geloofde ik dat ik niets anders kon doen dan mijn leven te leven, terwijl mijn lichaam langzaam in niks verviel. Zoals vele anderen, viel ik voor de valkuil van fatalisme en gefabriceerde hulpeloosheid. Ik werd een van de vele muizen die naar de smeltkaas liepen die zo overtuigend op het veerbelaste mechanisme lag, en voordat ik mijn eerste ruk zelfs kon voltooien, was de veer gesprongen en mijn hoofd gescheiden van mijn lichaam. Zonder hoofd was ik zo suggestief en programmeerbaar als een automaat, zonder onafhankelijk denken, gedwongen om volledig op artsen te vertrouwen om vragen te beantwoorden over wat ik kon. Ik weet nu dat ze ellendig ongeschikt zijn om die vragen te beantwoorden, voor mij of voor iemand anders.

muizeval

Inderdaad, dat moment van onthoofding was het moment dat ik een onbewuste slaaf werd van het nihilisme van het moderne medische complex. Ik was verslaafd aan het geestdodend gehoorzamen van de voorschriften van de medische orthodoxie en van de huisleveranciers van de dokter, die zich vaker wel dan niet onthulden dat ze ook vrij dom waren. Het kostte me een onverwachte traumatische ervaring om me eindelijk uit mijn coma van slaafsheid te wekken. Ik heb geleerd om mijn lichaam te vertrouwen, op mijn intuïtie te vertrouwen en erop te vertrouwen dat ik de moed heb gehad om de afleidingen, omleidingen en omleidingen van de weg naar minder gereiste gezondheid te navigeren. Uiteindelijk was biologisch voedsel onmisbaar voor mijn reis.

Mijn beledigende relatie tot voedsel

Als kind was het huwelijk tussen eten en gezondheid geen onderdeel van het dinergesprek. We aten min of meer een standaard Amerikaans dieet, met een salade, een dosis levertraan en een multivitamine erin. Toen ik in de pubertijd en in mijn twintiger jaren groeide, overwoog ik het belang van voeding nog minder, omdat mijn lichaam zwakker werd en zwakker. Nachten aan de universiteit werden geconsumeerd met vijf dollar halve kip en rijst geleverd door het lokale Chinese restaurant, of vijf-dollar pizza (waarschijnlijk afgeleverd door hetzelfde Chinese restaurant), allemaal verdronken met een cola van een niet-beschrijvend blikje van een niet-beschrijvend bedrijf. Het eten in de eetzaal was niet veel beter, en ik bleef erlangs klokken, zelfs toen het steeds moeilijker voor me werd om mijn eetkamerbak op te tillen en in een van de smalle horizontale sleuven in de grote bak te plaatsen bakje aan de voorkant van de kamer. Vaak was ik in afzondering, en altijd in verlegenheid, gedwongen om mijn bakje met half opgegeten voedsel alleen op tafel te laten voor een cafetaria-werker om te verwijderen.

Tijdens de rechtenstudie in Washington, DC, werden mijn eet- en gezondheidstoestand erger. Elke vrijdag, na een lange week les, zou ik naar het winkelcentrum gaan en mezelf 'belonen' met (je raadt het al) Chinees eten. Het was een verrukkelijke combinatieplaat (eigenlijk een piepschuimbak) van generaal Tso's kip, oranje kip en gebakken rijst, allemaal verdronken met een misselijkmakende fosforescerende groene vloeistof in de grootste cup beschikbaar. Dingen werden moeilijker. Toen ik bijvoorbeeld mijn redactietoespraak gaf aan de hoofdredacteur van de wet, begon ik een vuurtje in mijn longen te voelen, ben duizelig en licht in de vingers en viel bijna flauw. In plaats van met mijn collega's te wachten op de resultaten van de stemming, trok ik me terug naar de studentenlounge, zodat niemand me moeite kon zien te herstellen. Ik won de verkiezingen, die ik destijds als een monumentale prestatie zag. Achteraf, en op alle manieren die me nu van belang zijn, weet ik dat de overwinning een pyrrus was.

kaas steak

Een paar jaar later, tijdens mijn Ph.D. In Philadelphia heb ik mijn vrijdagritueel voortgezet en Chinees eten vervangen door pizza, buffelvleugels, voedselkar-cheesesteaks en hoagies, en food-truck Indiaas eten rechtstreeks uit het blikje. In 2005 at ik wat te weinig kip uit een Jamaicaans restaurant en begon over te geven. Na een dag dacht ik dat de ziekte was geëindigd. Ik had het mis. De verslechtering van mijn algehele conditie begon te versnellen, wat zich manifesteerde in toegenomen spierzwakte, chronische vermoeidheid en een overvloedig onbeheersbaar zweten. Ik heb mijn best gedaan om het voor iedereen te verbergen, door zorgvuldig te orkestreren of eenvoudig elke sociale interactie te vermijden waarin mijn symptomen kunnen worden duidelijk gemaakt. Ik voelde me alleen en depressief en had de volledige ontkenning. Op de een of andere manier lukte het me om mijn cursussen af ​​te maken en mijn uitgebreide examens te halen. Nogmaals, die overwinningen waren pyrrhisch.

Van Verwoesting tot Openbaring

In 2008 was ik een vrijwillige advocaat bij een advocatenkantoor in lokaal belang toen ik een telefoontje kreeg van mijn neuroloog. De hele middag zat ik geduldig in een kleine, schemerige, rommelige kast van een kantoor, wachtend op de oproep. De testresultaten waren binnen en de conclusie was duidelijk. Mijn lichaam was zo zwak geworden dat ik niet langer veilig kon slikken. Ik at elke keer in mijn longen in mijn longen, waardoor steeds terugkerende perioden van longontsteking ontstonden die mijn toestand alleen maar verergerden. Ik zou niet langer kunnen eten of drinken. Ik snikte, in verwoesting en privé. Mijn laatste maaltijd was in juni 2, 2008 - zalm, macaroni en kaas en maïsbrood van de plaatselijke supermarkt. De volgende paar dagen voor mijn voedingssondechirurgie dronk ik alleen maar eiwit en schudt de kleur en consistentie van vuile behangplaksel. Na de operatie staarde ik walgend naar het nieuwe plastic aanhangsel dat spottend uit mijn buik stak, en keek boos naar de misselijkmakende fosforescerende groene gal die het vulde.

a-Rahman-ford-how-eating-organic-gered-me
Dit is een 'gezond' ik begin mijn persoonlijke schande te confronteren.

Ik kreeg een calorierijk voorverpakte, verwerkte enterale formule voorgeschreven als enige voedingsbron. Ik moest elke nacht op een machine aansluiten voor 14-uren, van 7: 00 PM tot 9: 00 AM. Zodra ik de formule begon te gebruiken, begon mijn gezondheid in een exponentieel tempo af te nemen, wat ik zwakzinnig toeschreef aan het natuurlijke beloop van de ziekte. Toen het alarm van de machine 's morgens begon te luiden, maakte ik de stekker uit het stopcontact en begon mijn buis met een ontstoppingsritueel. De formule was zo stroperig dat het de buis zou verstoppen en ik, in mijn vreselijk verzwakte toestand, zou opstaan ​​van de bank, de lengte van mijn vultrechter op de toonbank zou plaatsen die de woonkamer van de kitchenette scheidde, en tot een uur stampende de klompen eruit met mijn elleboog terwijl de tranen mijn ogen vulden. Ik urineerde twee keer per dag en verplaatste mijn darmen eenmaal per week. Ik bleef afvallen, verloor de coördinatie en verloor mezelf. Ik klampte me nog steeds vast aan het geloof dat ik niets anders kon doen dan zieker en zieker worden en uiteindelijk doodgaan, ook al fluisterde mijn intuïtie iets anders.

Uit wanhoop vloog ik naar Nanjing, China voor stamceltherapie. Niet alleen mislukte de stamcelbehandeling (ik weet nu waarom), maar ik had gemakkelijk kunnen sterven aan een longontsteking die ik had opgelopen, om nog maar te zwijgen van een zware aanval van nierstenen. De reis was echter geen complete mislukking. Terwijl ik ziek in bed lag en met beleefde Chinese verpleegsters over me waakte, had ik een openbaring. In dat moment van ziekte wist ik met absolute zekerheid dat de dokters het bij het verkeerde eind hadden. Ik wist dat het geen spierdystrofie was en ik wilde het bewijzen. Toen ik eenmaal thuis was, besloot ik helemaal opnieuw te beginnen en, in overeenstemming met mijn constellatie van symptomen met resultaten van online zoekopdrachten en medische literatuur, stelde ik een lijst samen van het universum van mogelijke ziekten die ik zou kunnen hebben. Ik heb waarschijnlijk meer tijd besteed aan het lezen van medische literatuur dan aan het lezen van mijn proefschrift. Het was tijd goed besteed.

Mijn controle terugnemen

Na talloze testen en misleiding (en soms ronduit liegen) door verschillende artsen uit vele specialiteiten, heb ik eindelijk het antwoord gevonden. Ik had gelijk. Het was geen spierdystrofie. Het was niet genetisch. Het waren infecties, die ik op de een of andere manier had opgelopen tijdens de kindertijd en in de loop van mijn leven, en dat leidde tot het ontstaan ​​van verschillende, subacute voedselallergieën die ontstekingen veroorzaakten. De ontsteking had vooral invloed op mijn zenuwstelsel en metabolisme en daarom was ik altijd ongecoördineerd, zwak en skeletachtig dun. Deze ontdekking kwam in juli van vorig jaar, op 38-jarige leeftijd. En waarom versnelde mijn achteruitgang nadat ik de voedingssonde begon te gebruiken? Het gebeurde omdat ik ernstige allergische reacties had op de chemicaliën, conserveringsmiddelen, pesticiden en ggo in de verwerkte enterale voedingsformules die de artsen me hadden voorgeschreven. Op het moment dat ik de correlatie maakte, voelde ik me een dwaas. Elke keer dat ik dat Chinese eten at, doodde ik mezelf. Elke keer als ik vleugels en pizza at, doodde ik mezelf. Telkens als ik op mijn voedermachine plugte, doodde ik mezelf. Mijn vrijdag-rituelen van beloning waren eigenlijk rituelen van vernietiging. Ik was eigenlijk - zij het onbewust - medeplichtig aan mijn eigen dood.

bessen

Vroeg in 2015 liet ik voedselallergieën testen en begon ik langzaam van mijn voorgeschreven formule over te schakelen op een biologisch dieet. De resultaten zijn verbluffend. Ik had meer energie en kracht. Veel van de "kleine" allergieën - huidproblemen, uitval van haar, bloedend tandvlees - zijn verdwenen. De basiselementen van mijn dieet zijn nu kombucha, paardebloembollen en boerenkool, die me helpen mijn bijna vier decennia oude infecties te elimineren en mijn darm opnieuw te vullen met goede bacteriën. Omdat mijn allergieën zo uitgebreid zijn, is het herstel traag en ongelijk geweest en mijn metabolisme is nog niet genormaliseerd. Er is echter zeker vooruitgang geboekt en ik weet dat volledig herstel mogelijk is.

Wees geen omgekeerde samoerai

De Japanse term seppuku beschrijft het ritueel van buiksnijden uitgevoerd door een samurai in overeenstemming met de voorschriften van Bushido. Het wordt uitgevoerd met een kort mesje genaamd a Tanto. Seppuku is een eervolle dood. Voor het grootste deel van mijn leven was ik een omgekeerde samoerai, bezig met een sadistische, gulzige voorstelling, deels gemotiveerd door schaamte, deels gemotiveerd door ontsnapping en gedeeltelijk ingegeven door opzettelijke blindheid. Mijn geritualiseerde beloning van verwerkt, bewaard "voedsel" was, letterlijk, een korte, scherpe chemische cocktaildolk, die herhaaldelijk in mijn onderbuik werd gedompeld, mijn goede bacteriën doodde, mijn geest doodde en me vermoordde. In tegenstelling tot de samurai was er absoluut geen eer in wat ik aan het doen was. Met elke hap of slok werd ik dieper ingegraven in abjecte oneer. Mijn biologisch, plantaardig dieet heeft de dolk uit mijn hand verwijderd en vervangen door een naald en draad. Het kan jaren duren voordat ik mijn wond heb dichtgenaaid en volledig geneest, maar ik weet zeker dat het bloeden is gestopt. Het litteken dat zal blijven zal een symbool van eer voor mijn lichaam en geest zijn.

Meer verhalen
5 Veilige kruiden om uw zwangerschap beter te maken
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!