Krijg elke keer de meeste waarde uit uw proteïne (Protein Value Calculator)

Laatst bijgewerkt:

Een vriend vroeg me om hem een ​​eiwitpoeder aan te bevelen. Hij was echter geen fan van degene die ik gebruikte, dus ik ging op zoek naar een nieuwe. "Ik wil gewoon iets goedkoops, gezonds en effectiefs," vertelde hij me. Hoe moeilijk kan dat zijn? Ik had hem kunnen wijzen op zowat elk bekend eiwit en ermee klaar zijn. Maar het zwaar analytische deel van mij was nieuwsgierig. Na het selecteren van de best beoordeelde eiwitpoeders, met hoogwaardige ingrediënten, wilde ik een simpele vraag beantwoorden: welk proteïnepoeder is het goedkoopste en biedt de beste waar voor uw geld?

bolletjes proteïnepoeder

Was deze vraag echt zo moeilijk? Kon ik niet gewoon de prijzen vergelijken en er mee klaar zijn? Nou, hier zijn enkele tekortkomingen mee:

  1. Niet alle eiwitpoeders zijn in dezelfde maatkuip. Om het nog verwarrender te maken, worden ze ook vaak in verschillende eenheden gelabeld.
  2. Niet alle eiwitpoeders zijn even efficiënt. Voor sommigen moet je meer poeder consumeren om dezelfde hoeveelheid eiwit te krijgen.

Dit zijn slechts een paar problemen die het hele proces moeilijker maakten dan alleen naar het prijskaartje kijken. Vergelijkingen moeten worden gevormd en berekeningen moeten worden gemaakt! Gelukkig was ik hier goed op voorbereid. Zie je, voordat ik een "levens veranderende" beslissing neem, zoals het kiezen van een eiwitpoeder (dat ik bijna elke dag zal gebruiken), moet ik weten dat dit de beste optie is die er is. Ik heb eiwitten in de winkel naast elkaar vergeleken, wat soms wel een uur duurde voordat ik de juiste vond. Toen werd ik een beetje slimmer en maakte ik wat grafieken die ik kon gebruiken om verschillende eiwitten tegelijk te vergelijken. Maar het was allemaal te tijdrovend, daarom heb ik een paar eenvoudige formules ontwikkeld om deze beslissingen gemakkelijker te maken. En voila, de eiwitwaarde-index (PVI) was geboren. Het bepaalt, min of meer, wat voor soort waarde je krijgt van je eiwit.

Opmerking: wei-eiwitten zijn niet inbegrepen, omdat dit een allergie- / veganistenvriendelijke lijst was. Ik zal echter ook een lijst met wei-eiwitten maken als hierom wordt gevraagd. Ik heb de bestverkopende lijst van Amazon gebruikt, evenals populaire fitnessbladen en aanbevelingen van gebruikers om deze eiwitten te vinden. Ik elimineerde veel eiwitten met dubieuze of moeilijk te begrijpen ingrediënten. Natuurlijk is deze lijst niet perfect en heb ik misschien wat eiwitten gemist. Dus als je favoriete eiwit ontbreekt en je wilt graag zien hoe het zich opstapelt, laat het dan achter in de reacties hieronder en ik plug het in de formule.


Van mijn resultaten was Growing Naturals-erwtenproteïne verreweg de winnaar. De tweede plaats ging naar Plant Fusion, ondanks dat het een beetje prijzig lijkt. Zoals je kunt zien aan de hand van de resultaten, was het nooit zo eenvoudig als naar de prijs kijken. Sommige van de goedkopere eiwitten staan ​​op de bodem, terwijl sommige van de duurdere eiwitten bovenaan staan. Houd er rekening mee dat prijzen altijd veranderen, maar het hoeft niet per se slecht te zijn omdat het beide kanten op kan. Een ander ding om in gedachten te houden dat dit puur is voor degenen die op zoek zijn naar goedkope eiwitten van goede kwaliteit. Sommige van de vermelde eiwitten stonden lager omdat ze duurdere ingrediënten gebruikten, zoals pompoenpitten bijvoorbeeld. Anderen gerangschikt lager omdat ze meer voedingswaarde hadden en dus hoger geprijsd waren dan die met slechts een handvol ingrediënten. Laat me weten of dit enigszins nuttig voor u en uw portemonnee is.

Update: Omdat de prijzen altijd veranderen en u mogelijk ook eiwitten hebt, niet in deze lijst, hebben we een rekenhulp ontwikkeld waarmee u de waarde van uw eiwitpoeder kunt berekenen. Hier is de PVI (Protein Value Index) calculator.

Opmerking: haal deze waarden uit het voedingsetiket dat doorgaans wordt weergegeven op sites zoals Amazon, of je kunt het krijgen op de website van de maker. Het badformaat bevindt zich meestal op het voorlabel. Zorg ervoor dat u de metingen naar gram converteert, anders wordt de juiste waarde niet weergegeven.

PVI Score Referentie
Gebruik deze tabel met bereiken om een ​​idee te krijgen van wat uw eiwitscore betekent. U kunt uw bevindingen ook vergelijken met onze resultaten hierboven. Houd deze tool bij de hand voordat u online koopt.
Plant gebaseerd:
23 + Fantastisch
18-23 Geweldig
16-18 Goed
14-16 Oké
0-14 Slecht
Wei:
36 + Fantastisch
30-35 Geweldig
24-29 Goed
17-23 Oké
0-16 Slecht
Er zijn twee verschillende reeksen aangezien dierlijke eiwitten meestal meer gram eiwit per portie bevatten en meestal goedkoper zijn.
Meer verhalen
Deze Duet van het Duet van de Duet van de Jachtluipaard en van het Puppy zal Uw Hart verwarmen
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!