4 ongezonde gewoonten die ik ontwikkelde concurrerend in Strongman

Laatst bijgewerkt:

Ik heb vaak opgemerkt over de ironie dat ik in eerste instantie begon met trainen als een manier om gezond te worden en het nu achtervolgd met zo'n obsessieve en meedogenloze toewijding dat het heeft geresulteerd in verschillende ongezonde bijwerkingen, dus op dit moment denk ik dat het geschikt zou zijn om verder onderzoeken wat voor soort ongezonde gewoonten ik heb ontwikkeld. Merk op dat dit op geen enkele manier een waarschuwend verhaal is dat mensen adviseert te vermijden om te concurreren met strongman (of krachtsporten, of sporten in het algemeen); concurreren is geweldig. Dit zijn gewoon de gewoonten die ik heb ontwikkeld als iemand met een slecht vermogen om met mate te doen. Uw kilometerstand kan variëren.

1: Ik rust niet als ik gewond ben; Ik train hier of er doorheen

Iedereen die mijn schrijfwijze enige tijd heeft gevolgd, weet dat ik in oktober van 2015 een ACL-ruptuur (gekoppeld aan een meniscusscheur en patellafractuur) had opgelopen. Ze weten ook dat ik de volgende dag voor dezelfde 4-uren door het aquarium wandelde en dat ik er een week later op zat te hurken. 2 dagen na mijn ACL-reconstructie, deed ik dips en kin-ups met een ventilator op me blazen in mijn garage midden in de winter in temperaturen onder het vriespunt, zodat ik niet in het zweet zou breken en mijn steken geïnfecteerd zou raken. Ik gebruikte een zittende ketting opgeschorte goede ochtenden om mijn deadlifts te trainen terwijl mijn knie genas, en bedacht allerlei creatieve oplossingen om geen enkele trainingsdag te missen terwijl ik herstelde van de operatie. O ja, ik heb eens een deadlift PR 24 uur nadat ik werd vrijgelaten uit een ziekenhuis voor ernstige uitdroging als gevolg van gastro-enteritis en opstond om bankje in de ochtend na het ontwrichten van mijn schouder die nacht grappig in mijn slaap.

Deze verhalen klinken waarschijnlijk hardcore, maar ze zijn vrij mild in mijn sport. De meesten van ons zijn gekken, en hebben eenvoudig geen goed begrip van wanneer te stoppen. Dit is best gaaf om te concurreren, maar absoluut op geen enkele manier, vorm of vorm gezond. U zult geen arts vinden die adviseert om 2 dagen op de training te trainen, en het advies van mijn chirurg om te concurreren na een operatie was "niet doen". Rust is hoe u geneest van verwondingen; iedereen weet dit, maar het komt gewoon niet bij mij op als een haalbare oplossing. Een deel hiervan komt door punt #2, wat ...

bodybuilding-ongezonde-gewoonten

2: Ik heb geen redelijk begrip van mijn grenzen

Mijn knieblessure was het resultaat van een poging om snel een 775lb-juk 6 op te pakken en te scouten ". Ik had het 29.5 tot op dat moment gedragen en toen ik het juk vlak voor de eindstreep liet vallen, dacht ik dat ik het wel goed kon maken door een snelle ophaalactie te doen. Voor iemand anders klinkt dat absoluut krankzinnig, maar naar mijn mening klonk het volkomen haalbaar. Voorafgaand aan dit punt had ik dode auto's, trok een semi-vrachtwagen met een pick-uptruck met een harnas, drukte een brandkraan boven mijn hoofd en voerde genoeg absurde sterke prestaties aan mij dat ik uiteindelijk mijn eigen hype en denken aan het kopen was Ik was onoverwinnelijk. Het bleek dat ik me vergiste, en dat leerde ik heel snel met een luide knal gevolgd door een bosje knarsen en knarsen gevolgd door het geluid van mijn eigen geschreeuw. En natuurlijk keerde ik meteen terug na een jaar, stapte terug in de strijd en ging meteen terug naar dezelfde dingen die me in de eerste plaats gewond hadden gemaakt.

Concurreren is geweldig omdat het je uit je comfortzone dwingt en je groter en sterker maakt. Als je echter voortdurend uit je comfortzone raakt, ben je daar uiteindelijk aan gewend als de norm, en al snel vergeet je precies hoe je binnen je grenzen moet blijven en jezelf niet altijd onder druk zet. Ik ontdekte dat mijn gevecht of vluchtinstincten allemaal zijn opgekropt tijdens een zombie-run van afgelopen oktober, omdat ik constant voortdurend rechtstreeks door de zombies strompelde in plaats van er vandoor te gaan. Mijn brein is te geconditioneerd om uitdagingen te zoeken en te overwinnen en vindt het gemakkelijk een buitenlands concept uit te denken. Dit is super cool als je een concurrent wilt zijn, maar absoluut ongezond in termen van overlevingsinstinct. Onze voorouders die met grizzlylentjes van teen tot teen gingen, stierven af ​​voordat ze hun domme genetica konden doorgeven aan toekomstige generaties; survival of the fittest soms dicteert begrip dat discretie het fijnere deel van valor is.

3: Mijn relatie met voedsel kan op zijn best worden omschreven als "bizar"

Ik heb geen idee wat normale mensen eten, noch wanneer ze het eten. Ik sta op bij 0445 om te trainen en iets te eten dat dol is op energie. Ik vind het niet erg om junkfood of 'gezond' voedsel te zijn, zolang het me maar een energiepiek geeft. Ik eet daarna nog een maaltijd na de training, met veel koolhydraten en eiwitten (meestal ontbijtgranen gemengd met magere melk en eiwitpoeder). Ik eet dan een paar uur later Griekse yoghurt met eiwitpoeder. Welke van die maaltijden moest ontbijt zijn? Nu is het 0945 en ik ben alweer 5 uur wakker en ik wil wat vlees, dus ik eet een biefstuk aan mijn bureau. Ja, het lijkt hen gek, maar als ik bij 0700 was opgekomen, zou het op dit moment middag zijn en "lunchen" voor de rest van de beschaafde wereld. De biefstuk is gepaard met groenten, net als al het andere dat ik na die Griekse yoghurt eet, want ik eet alleen koolhydraten in de buurt van de training omdat ik ontdekte dat ik zo hard kan trainen zonder veel vet aan te trekken. brood? Wat is dit, mijn verjaardag? Eet iets omdat het goed smaakt? Wat voor zin heeft dat?

fitness-bodybuilding-bad-eating-gewoonten

Eten is zowel een sociale ervaring als een fysieke ervaring. Mensen delen de hele tijd maaltijden om zo obligaties op te bouwen en allianties aan te halen. Als je op vreemde uren rare maaltijden eet, mis je deze ervaring, en als je met iemand samenkomt, breng je het grootste deel van je maaltijd door met het uitleggen van je afwijkende voedingskeuzes. Bovendien kan dit soort obsessie met op prestaties gebaseerde resultaten voor voeding zich gemakkelijk manifesteren in een eetstoornis als het niet wordt gecontroleerd. Dit is precies het tegenovergestelde van gematigdheid, en helemaal niet de manier van een gezonde relatie met voedsel. Er moet een balans worden gevonden tussen voeding, plezier en gezelligheid als het gaat om eten, maar in mijn streven om een ​​betere concurrent te zijn, offer ik de laatste 2 op om de eerste te ondersteunen.

4: Het geïdealiseerde beeld dat ik voor mezelf vasthoud, is volkomen onrealistisch

bodybuilding-fouten-to-avoid

Ik speel als een amateur-sterke man. Ik ben er niet bijzonder goed in, maar ik vind het prima voor mezelf. De professionals in mijn sport bevinden zich op een heel ander niveau, tot het punt dat de meesten van hen niet meer op mensen lijken. Mannen die rondwandelen bij 6'9 en 400 + lbs zien eruit als een heel ander ras van mensen, en toch zie ik het eerder als een doel dan als een gruwel. Ik ken mensen die deze mensen met afschuw aankijken, terwijl ik ze voor mijn ogen vol bewondering beschouw. Op mijn beurt duw ik mezelf hard in mijn training om te proberen een doelstelling te bereiken die ik onmogelijk ooit kan verkrijgen. Afgezien van het feit dat ik simpelweg te kort ben, als een natuurlijke atleet, zal ik eenvoudigweg nooit zoveel omvang kunnen krijgen als degenen die worden bijgestaan.

Deze achtervolging naar het onmogelijke kan dienen als een sterke motivator, maar voor anderen kan het een ongelooflijk ongezond effect hebben om mensen tot onredelijke beslissingen te dwingen. Ik moest dit in mijn vroege carrière herkennen. Toen ik 21 was, besloot ik dat ik zo groot en sterk mogelijk wilde worden en snel een extra 30lbs in lichaamsgewicht opsloeg. Ik bleef daar jaren over voor ongeveer 3 voordat ik besloot het vet definitief af te pellen en te zien hoe groot ik was geworden ... en uiteindelijk diezelfde 30lbs verloor. Ik moest het erover eens worden dat ik niet enorm zou worden in de periode van een paar maanden van eetaanvallen, of eigenlijk helemaal niet. Ik kon zeker groot worden voor mijn lengte, en groot voor een natuurlijke atleet, maar "enorm" was gewoon niet in de kaarten.

Meer verhalen
Just Passed: Supermarkten in Frankrijk Nu moet Onverkocht voedsel aan goede doelen doneren
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!