13 Slimme en glutenvrije alternatieven voor brood

Laatst bijgewerkt:

Toen ik erachter kwam dat ik het had Celiac disease het was bijna alsof de dokter me vertelde dat ik nog maar een paar dagen te leven had. Toen ik erachter kwam dat ik geen gluten meer kon eten, moest ik afscheid nemen van broodjes, muffins, koekjes en wraps. Dat alles maakte een aanzienlijk deel van mijn dieet. Tom Hanks schreeuwde van afschuw en vol verdriet toen hij "Wilson" verloor en ik voelde op dezelfde manier al mijn favoriete voedsel en lekkernijen op één dag verloren.

Het kostte me een tijdje om mentaal het feit te accepteren dat ik andere opties moest vinden, maar uiteindelijk deed ik dat. Wat ik ontdekte na het verliezen van gluten-gevulde producten is dat ik een hele wereld van heerlijkheid heb gemist. De verslavende aard van deze op tarwe gebaseerde producten weerhield mij niet alleen van een betere gezondheid, maar ook van nieuwe opwindende voedingsmiddelen die ik anders niet zou hebben geprobeerd. Hier zijn enkele geweldige alternatieven die ik onderweg heb ontdekt voor brood. Ik zie deze echter niet als alternatieven, eerder dan gezondere en heerlijkere manieren om te eten.

1. Collard Green Wrap

gluten-vrij-Collard-green-wrapsRecept via Avocado Pesto

Collardgroenen zijn fantastisch en ze maken nog betere wraps. Ik heb een grote handvol opgehaald in mijn plaatselijke supermarkt voor minder dan $ 3. Ik heb deze de afgelopen paar maanden gebruikt voor burrito-achtige wraps. Ze zijn superstevig, voedzaam en voegen een broodnodige smaak toe aan anders saaie wraps. Gezonde en glutenvrije wraps kunnen tot wel $ 10 per paar wraps kosten. Dit is een veel beter alternatief.

Probeer dit idee: Raw Vegan Collard Wraps

2. Tempeh "Brood"

tempeh-gluten-vrij-brood-alternatief

Tempeh brood is knapperig en taai. Het bevat veel eiwitten en weinig koolhydraten en is een fantastisch alternatief voor brood.

Probeer dit idee: Tempeh Sandwich

3. Portobello Buns

portobello-bun-receptOp een dag was ik hamburgers aan het grillen en besloot ik ook een paar portobello-champignons te grillen. Toen we geen broodjes meer hadden voor de hamburgers, kwam er een ongewoon maar redelijk voor de hand liggend idee op mijn pad. Waarom de paddestoelen niet gebruiken voor het broodje? Hoewel het een beetje rommeliger is, is het de droom van een paddenstoelenliefhebber.

Probeer dit idee: Portobello en Pumpkin Butter Mushroom Burger

4. Slabekers

Thai-Chicken-sla-Cups-ReceptEen van de eenvoudigste alternatieven voor brood is sla. Ze zijn perfect gevormd om te worden gevuld met goodies en dat zijn ze ook erg verfrissend! Ik laat ze graag open omdat ze er veel lekkerder uitzien en kan worden gebruikt om ook wat hummus te scheppen.

Probeer dit idee: Thaise kipsla-wraps

5. Rijst wraps

quinoa-veer-roll-recept

Als je ooit loempia's thuis hebt gemaakt, weet je hoe makkelijk het is rijstwrappers te gebruiken. Probeer deze moderne draai aan loempia's met quinoa en sesamolie

Probeer dit idee: Sesam en Quinoa loempia's

6. Zoete aardappelbroodjes

zoete aardappel-noodle-bun-gluten-vrij-receptGevulde zoete aardappelen zijn een must. Er zijn echter nog veel meer manieren om de voedzame zoete aardappelen te gebruiken, ook als knotje.

Probeer dit idee: Sweet Potato Spiraled Sandwichbroodjes

7. Fruitbroodjes

watermeloen-kaas-sandwich-receptEen groot deel van uw gezondheid is afhankelijk van gehydrateerd blijven, vooral in de zomer. Welke betere manier om dit te doen dan door uw fruit als broodjes te gebruiken voor een snelle snack of sandwich?

Probeer dit idee: Watermeloen geitenkaas sandwich

8. Aubergine broodjes

aubergine-bean-burger-receptAubergine is stevig, zacht en de helft van de calorieën van een typisch broodje. Dat is waarom het zo'n geweldig broodje maakt voor je volgende hamburger of sandwich.

Probeer dit idee: Aubergine Bun Burger

9. Sla wrap

sla-wraps-gluten-vrij-organischeWe hebben gezegd dat je sla kunt gebruiken als kopjes of kommen voor je volgende maaltijd. Met een beetje extra werk kun je ze ook als wraps gebruiken.

Probeer dit idee: Paleo Steak Sla Wraps met Cashew-saus

10. Kool Wrap

kool-burrito-roll-recept-organische

Voor degenen die liever de smaak van kool boven sla hebben, is het misschien zelfs een beter alternatief voor wraps. Ze buigen veel gemakkelijker en zullen niet breken of barsten.

Probeer dit idee: Kool ontbijt Burrito met zoete aardappel noedels

11. Wortel havermoutpannenkoekjes

aubergine-pancake-burger-recept-organische

Oproep aan alle gezonde grillmeesters! Heb je ooit gedacht dat je wortels zou gebruiken om een ​​knot voor je hamburgers te maken? In tegenstelling tot typische burgerbroodjes, deze zijn gevuld met voedingsstoffen en zullen u niet overbelasten. Het is een perfecte aanvulling op een veganistische burger.

Probeer dit idee: Carrot Pancake Burger met aubergine

12. Bloemkoolbroodjes

-Bloemkool korst grilled-cheese-organische

Ik heb tot op heden op veel manieren bloemkool gebruikt, maar ik had nooit gedacht dat ik het als een knapperig broodje zou gebruiken. Bloemkool is een fantastische bron van vitamine C.

Probeer dit idee: Gegrilde kaas sandwich met bloemkool korst

13. Brown Rice Bread

banana-pindakaas-gluten-vrij-sandwich

Hoewel er veel ongelooflijke glutenvrije sandwich-achtige opties zijn, mis ik nog steeds brood. Een cheatdag is echter geen optie als je coeliakiepatiënten hebt. Maar dankzij brood gemaakt van bruine rijst, kunt u uw ouderwetse toast of zelfs deze knapperige en taaie sandwichcombo maken.

Probeer dit idee: Banaan, pindakaas en honingsandwich

Meer verhalen
4 Gezonde en veganistische eiervervangers
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!